Initiatief

Wij zeggen ‘NEE’ tegen 5G! Gewoon ‘nee’ tegen die onzichtbare rode loper die as we speak onder onze voeten wordt uitgerold. We weten er te weinig van, we hebben geen democratische invloed kunnen uitoefenen en onderzoek voorspelt alarmerende gezondheidseffecten. Overheden negeren actief wetenschappers die en masse de noodklok luiden; “Door, door, door!” is het mantra dat de EU scandeert. Dit is niet nieuw, de Nederlandse staat neemt immers de volksgezondheid niet zo nauw; denk asbest, denk Chroom-6, denk nu 5G. Het is nu wel genoeg geweest!

5G is de verbindende factor die straks de tech-revolutie mogelijk maakt en staat voor de vijfde generatie mobiele netwerken. Kenmerkend voor 5G is de extreem hoge snelheid waarmee dit netwerk grote hoeveelheden data in tweerichtingsverkeer verwerkt. Het is stabieler, meer betrouwbaar en belooft een veel langere batterijduur.
Corporates love it; het belichaamt de vruchtbare grond van economische groei.
Overheid adores it; de tool om een ‘nieuwe betere wereld’ mee te realiseren.
Jij staat erbij en kijkt ernaar. Je hoort die bel wel ergens luiden maar het is allemaal ‘heel ver weg, misschien wel onvoorstelbaar’ en wie zit er op een ‘negatief scenario te wachten’, the mood is juist up toch? Er komt een nieuwe wereld aan, nieuwe rondes, nieuwe kansen.

We nodigen je daarom uit stil te staan bij 5G om vervolgens ook in beweging te komen. Wie is er immers primair verantwoordelijk voor jou? Wie is aanspreekbaar als jij doorkrijgt dat je steeds vaker hoofdpijn hebt, dat je alsmaar vermoeid bent en steeds zwakker wordt? Je beperkt voelt door de gedachte dat je continu in beeld bent?
Lees daarom over 5G, bekijk Digitropolis, ga het gesprek aan met anderen! Maar dan, wat doe je daarna? Stap 1 begint bij realiseren en accepteren dat jij primair verantwoordelijk bent voor jouw gezondheid, privacy, en veiligheid. Het draait dus niet alleen om nee zeggen maar vooral ook om ‘nee’ doen!

Het initiatief 5GNee.nl heeft als doelstelling mensen op laagdrempelige wijze te informeren en te verbinden richting weerstand. Overeenkomstig alle op zich staande initiatieven die inzoomen op aspecten van de impact van 5G. Dat doen we zo veel mogelijk in het Nederlands.
5GNee.nl functioneert daarbij als ‘hub’ waar mensen van en met elkaar leren door te doen. Dat kan op alle vlakken waar 5G impact op gaat hebben, zoals gezondheid, privacy, juridisch, democratische invloed, financieel-economisch, etc.

Of we het verschil kunnen maken is aan jou en mij. We gaan ervan uit dat ook jij het belang en de noodzaak ziet van niet alleen online, maar vooral ook offline weerstand. Breng deze thematiek in je eigen gemeenschap aan de orde en organiseer daar weerstand.
Iedere ‘like’, deelactie en aandacht voor dit initiatief is dus welkom, maar hopelijk blijft het daar niet bij. In de komende weken delen we stap voor stap de plannen en nodigen we jou nadrukkelijk ook uit om bij te dragen.
Haak aan, doe mee, en volg en deel de laatste ontwikkelingen van dit verbindend en actiegericht initiatief o.a. via de facebook pagina 5Gnee.nl!